WAAROM TR‑IBU?

Een niet te stoppen interesse in mensen, dat kenmerkt TR-IBU. Dat is niet verrassend, want ik ben tenslotte antropoloog. Voor mij heeft ieder mens en iedere organisatie zijn eigen verhaal. Ik help mensen en organisaties om hun unieke en krachtige verhaal te ontdekken, schrijven en vertellen.

Ik werk met ondernemende mensen en organisaties die begrijpen hoe cruciaal het is om bijzonder te zijn, op te vallen en te excelleren. Met mensen die investeren in het versterken van het verhaal dat hen bijzonder, opvallend en excellent maakt.

Ieder verhaal dat ik al mocht schrijven, is uniek. Dat kan ook niet anders, want storytelling gaat over mensen. Over wie zij zijn en wat zij in de wereld willen brengen. Het verhaal is hun belofte aan zichzelf en aan anderen. Het is de basis van alles, waaronder hun publieke identiteit. Cruciaal voor mensen en organisaties die zichzelf serieus nemen.

Maar het is niet alleen maar serious business. Omdat het maken van dit verhaal focust op zingeving, bezieling en engagement, én een verdieping geeft in leefstijlen en maatschappelijke trends, is werken met TR-IBU ook nog eens leuk! Een positieve interventie in identiteit en cultuur.

 

Ik ben Francien van Eersel,
antropoloog.
betrouwbaar | toegankelijk
scherp | empathisch | zakelijk
feilloos tot de kern

TR-IBU versterkt je verhaal. en je

identiteit

weten wie je bent

Why

terug naar de bedoeling

product

meer van waarde zijn

branding

bekend en inspirerend zijn

relaties

gelukkige en loyale klanten

impact

meer succes en winst

het oog van een antropoloog

Van oudsher verdiepen antropologen zich in (vreemde) culturen. Wij kijken niet alleen naar gedrag, maar zoeken naar betekenis. Wij zijn gefascineerd door de relatie tussen groep en individu, tussen cultuur en identiteit.

Antropologen weten dat mensen geen slachtoffer zijn van hun ‘cultuur’, maar dat zij hun identiteit bewust (en onbewust) zelf creëren. In 1960 noemde Lévi-Strauss het ‘bricolage’, wat vrij vertaald ‘doe het zelf’ betekent. Identiteit is een construct, een bouwpakket van elementen uit iemands levensverhaal en voorkeuren. Dit was tijdens mijn studie HET inzicht dat de manier waarop ik naar mensen kijk veranderde en mijn leven verrijkte.

Ik inspireer mensen om zich oprecht en echt te verdiepen in anderen. Ik empower ze om bewust en krachtig te kiezen wie zij (willen) zijn. Ik verrijk jou door je te leren kijken door het oog van een antropoloog.

TR-IBU blog: antropoloog aan het werk

Werken met TR-IBU

Werken met TR-IBU kan op meerdere manieren. Op dit moment heb die verpakt in drie programma’s.