Het verhaal van Johanna

Je in eerste instantie verzetten tegen het archetype dat het meest dominant is in je profiel. Dat zien we heel regelmatig bij onze klanten. Het verhaal van Johanna begint ook zo. Een prachtig verhaal, zeker als je ziet wat er gebeurt als je de weerstand wegneemt. Onze Yvonne vraagt Johanna het hemd van haar lijf. 

Zeg Johanna, toen jij voor het eerst de Native Brand test deed en daar ‘heerser’ zag staan. Wat gebeurde er toen?

Oeh. Er kwam inderdaad heerser uit de test. Heel duidelijk heerser zelfs. Dat moest wel even landen. Eerlijk? Ik vond het eigenlijk niet zo leuk. Ik zag vooral de negatieve punten en wilde me daarin helemaal niet herkennen. Ik vind mezelf bijvoorbeeld helemaal niet autoritair. Ik vertelde het thuis en kreeg eigenlijk ook vooral verbazing. 

Dat lijkt me nogal lastig. Ik begrijp dat dat inmiddels veranderd is. Hoe is dat gekomen?

Ik sprak Francien een aantal keer telefonisch en via Zoom. Zij hield me een spiegel voor. Ik ontdekte dat die heerser natuurlijk ook wel een aantal negatieve punten heeft, maar vooral veel hele krachtige. En eerlijk is eerlijk, ik herkende me erin. Het perspectief van de heerser geeft me behoorlijk wat duiding. Zo ben ik zeker niet autoritair maar ben ik wel heel erg overtuigd van de methode die ik heb ontwikkeld en wil ik mensen heel graag mee laten profiteren van mijn succes. En ja, ik kan er soms moeilijk bij als mensen toch willen afwijken van die methode. Ik kan dan gefrustreerd raken van de gemiste kansen, en na heel veel geduld best wel eens een beetje directief uit de hoek komen. 

Wat is dat voor een methode, waar je het over hebt?

Mijn methode is een totaaloplossing en heet Gouden Website. En om uit te leggen hoe dat is ontstaan, beginnen we op een camping in de Achterhoek. 

Een camping, zeg je?

Haha, ja. We zochten een boerderij in het buitengebied en kochten in 2014 uiteindelijk een huis waar toevallig een camping bij zat. Mijn man en ik hadden beiden geen ervaring daarmee. Maar hij houdt van avontuur en ik had al veel kennis over marketing en websites. Dus trokken we de stoute schoenen aan, bouwden een website en… in no time stond het vol. Inmiddels wist ik hoeveel campingeigenaren op prachtige plekjes struggelen met hun bezetting. Dus wilde ik mijn kennis, ervaring en succes met ze delen. Uiteindelijk is uit dit alles een programma ontstaan dat ondernemers uit diverse branches helpt met het creëren van een website die leidt tot succes: hogere conversies, meer klanten, wat dan ook. Gouden Website was geboren. 

Je werkt dus met hele verschillende ondernemers. Is die methode voor iedereen hetzelfde?

Ja en nee. De methode is hetzelfde, gebaseerd op dezelfde principes van wat wel en niet werkt. Maar zoals iedere ondernemer anders is en ook eenieders definitie van succes, is de uiteindelijke website ook voor iedereen anders. 

Waarin herken je inmiddels de heerser in jouw merk en manier van werken?

In heel veel. Terugkijkend was de ontmoeting met de heerser in mezelf een enorme eyeopener. Ik begrijp waar de heerser in mij vandaan komt en snap nu waarom ik in andere situaties niet altijd helemaal tot mijn recht kwam. Ik denk snel en heb daardoor vrij snel duidelijk wat er nodig is. Ik ben niet meer bang om dat uit te spreken en merk ook dat mensen het van me aannemen. Ik help mijn klanten bij het creëren van een totaaloplossing, waar de website een belangrijk maar niet volledig deel van is. Ik wil écht heel graag mensen succes laten ervaren op basis van wat ik heb geleerd en nietsontziend hard gaan werken als dat nodig is. 

Hoort hard werken bij de heerser?

Dat hoort bij mij vooral. En ook bij de held, die ook in mijn profiel zit. Die wil gewoon doorzetten en resultaten behalen. Zo herken ik ook de wijsgeer in mezelf, omdat ik alles wat ik doe onderbouw met kennis. 

Wij noemen heersers ook nog wel eens leiders. Als wat voor type leider typeer jij jezelf? 

Ik zie nu, dankzij het perspectief van de heerser, dat mijn klanten verwachten dat ik ze aan de hand meeneem. Een exclusief programma, dat ze naar een next level brengt. En waarin ik de rol van dienend leider heb. Ik deed dat al, en begrijp nu het succes. Ik zie dankzij de archetypen vrij duidelijk waarom het ene type klant beter bij me past dan het andere. Ik ben erachter gekomen dat ik het beste tot mijn recht kom als klanten hun bedrijf al behoorlijk hebben staan. Ondernemers die nog zoekende zijn, verwijs ik graag eerst door naar een andere coach die ze nog beter kan begeleiden in hun zoektocht. Als ze dan later terugkomen voor hun website, is dat een win-win voor iedereen. Beter voor hun resultaten, voor de dynamiek in de groepen waarmee ik werk en voor mijn rol in hun succes. 

Zo zo. Dat klinkt als heel wat inzichten. 

Zeker. En als ik eenmaal inzichten heb gekregen, houd ik ook van snel handelen. Zoals het een goede heerser betaamt: als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan moet het ook direct gebeuren. Dus ben ik nog niet eens halverwege het Native Brand programma en is mijn website al volledig op de schop. Het Native Brand programma kwam ook precies op het goede moment. Ik zocht naar een manier om me bewust te worden van allerlei onbewuste dingen. En om alles in één lijn te brengen, mijn merk sterker in de markt te zetten. Want Gouden Website groeit hard. 

In dat opzicht kan ik me voorstellen dat jij en Francien een interessante match zijn. 

Haha ja. Ik hoopte iemand te treffen die mij daadwerkelijk ergens van kan overtuigen. Iemand van wie ik dingen van aanneem. Eerlijk is eerlijk, daarvoor moet je best een sterke persoonlijkheid zijn. Ik neem niet zomaar iets aan en volg graag mijn eigen koers. Maar  Francien kan ondernemers en bedrijven goed lezen en dit vertalen. Ik vind het prettig werken dat ze ook snel denkt en dingen doorziet. Ze is heel betrokken en ik kan op hetzelfde niveau met haar sparren. Normaal gesproken neem ik vaak de lead. Maar in dit programma werken we echt samen. Haar vragen zetten me bovendien aan het denken, nodigen me uit om dingen op een andere manier te bekijken. Hilarisch wel, want om mij te triggeren moet je toch best wel van goede huize komen. 

Je leest alles over Johanna en wat zij doet op www.goudenwebsite.nl

Share this Post