Build an empire heerser

Build an empire

MAAND VAN DE HEERSER | deel 6 | TR-IBU.NL

Afstand. Zo ver van ‘de gewone mens’ afstaan dat je niet begrijpt wat er nodig is om hem mee te nemen in jouw visie. Vanuit frustratie daarover een tikkeltje dominant of zelfs autoritair worden. Het zou de heerser zomaar kunnen gebeuren. 

We zien het vaak genoeg gebeuren in onze politieke afdeling in Den Haag of in besturen van grote corporates. Compleet losgekoppeld van het gewone leven in hun ivoren torens.

Omdat de heerser nou eenmaal dol is op duidelijke regels en procedures, ligt het in zijn lijn der verwachting dat anderen dit blindelings zullen volgen. Het zet hem niet in zijn kracht als dat niet zo blijkt te zijn. Hij kan autoritair en lelijk worden maar ook verantwoordelijkheid nemen, leiderschap tonen en het goede voorbeeld geven. Niet alleen even laten zien wie hier de baas is, maar vooral wie groots kan denken én handelen.

Entitlement is ook een valkuil waar heersers nog wel eens in kunnen stappen. Hij is een imperium aan het bouwen. We kunnen niet om zijn air van prestige en rang heen. In ruil voor zijn moed en de verantwoordelijkheid die hij op zijn schouders heeft genomen kan hij echt vinden dat hij recht heeft op van alles en nog wat. Status, een meer dan riante beloning en van alle bezittingen natuurlijk de meest kostbare en prestigieuze. Hij is succesvol en kan het zich veroorloven, dus waarom niet?

Ben jij een heerser en ben je graag een rolmodel voor anderen? Maar wil je voorkomen dat je niet (meer) in staat bent om met klanten op hun eigen niveau te verbinden? Zoek je naar een manier om jouw verhaal en jouw belofte op een eerlijke, authentieke manier in de wereld te brengen, dan ben je bij TR-IBU aan het goede adres. Met Native Branding werk je aan #eenmerkdatklopt. 

Niet zeker of je een heerser bent? Durf jij de test te doen op https://www.tr-ibu.nl/native_brand_test/

#tribu #brandarchetypes #nativebranding 

#archetypes #abrandnewyou #debesteversievanjezelf 

#schurk #inspiratie #doenwatklopt #heerser #empire #autoritair

#antropoloog #antropologie #anthropology 

#personalbrand #ondernemerschap #ondernemer 

#entrepreneurbranding #brandingtips #brandingidentity 

#brandinginspiration #merkstrategie #positionering 

#zichtbaarheid #merkidentiteit #sterkmerk 

Share this Post