Wander, don’t get lost

MAAND VAN DE ONTDEKKINGSREIZIGER | deel 6 | TR-IBU.NL

De ontdekkingsreiziger is soms letterlijk niet te volgen. En nee, dat geldt niet alleen als hij op reis is. Natuurlijk, ook reizend is hij onnavolgbaar. Dan zie je op Instagram foto’s langskomen van een prachtige plek op Bali, dan loopt hij weer in Australië met zijn backpack. Zoekend naar die ene unieke plek, die ene foto, die ene ervaring. 

Wij zijn soms het spoor ook bijster met de paden die hij volgt. En heel eerlijk? Échte ontdekkingsreizigers verdwalen er zelf ook regelmatig in. 

De reis als metafoor voor het leven. Waarbij de weg die iedereen begaat bij voorbaat fout is, en ieder zijpaadje lonkt. Want hoe kun je daaraan voorbij lopen zonder te ontdekken of aan het eind daarvan een paradijselijk uitzicht is, een plek die je niet had willen missen? Oh, hoe groot de zegen van het avontuur. Maar hoe groot ook de vloek van het niet kiezen. Want daar waar de zijpaadjes roepen, verliest hij zijn focus op weg naar zijn bestemming. 

“Bestemming? Dat klinkt als een vast punt. Maar is de weg niet de bestemming?” roept hij uit. Natuurlijk! Geniet met volle teugen van wat je tegenkomt op je reis. Maar zeg eens eerlijk? Hoe vaak baal je ervan dat je een droom had en die te snel weer losliet? Je doel uit het zicht verloor? Weer niet behaald. Het gebrek aan focus en commitment kunnen de ontdekkingsreiziger flink in de weg zitten. Want steeds iets of ergens anders zijn, maakt dat je klanten je niet goed begrijpen. Maar pas op: probeer niet om hem te sturen, te beperken in zijn vrijheid. Want dat is een strijd die je gaat verliezen. 

De zoekende ontdekkingsreiziger gedijt het best met een duidelijke richting. Geen doel, geen bestemming. Geen stip aan de horizon, wel een windrichting. Bij TR-IBU werken we veel met ontdekkingsreizigers. Niet zo gek, want de ontdekkingsreiziger zit ook in ons archetypisch profiel. We begrijpen als geen ander hoe belangrijk vrijheid is, maar ook richting. En hoe precair de balans tussen die twee. 

We weten uit eigen ervaring wat er gaat gebeuren als je die balans vindt. Dat het gaat stromen. Dat klanten je snappen, en met je mee ‘op reis’ willen. Wat een verrukkelijke ervaring! Nooit op je eindbestemming, maar altijd in het juiste spoor. Op een reis die geen dag hetzelfde is. Halleluja!

Ben jij ontdekkingsreiziger (doe de test hier!) en geloof je dat dat ook voor jou mogelijk is? Neem dan na de test contact met ons op om eens van gedachten te wisselen. We beloven je dat je gaat vinden wat je zoekt. <3

#tribu #brandarchetypes #nativebranding 

#archetypes #debesteversievanjezelf 

#antropoloog #antropologie #antropology 

#personalbrand #ondernemerschap #ondernemer 

#entrepreneurbranding #brandingtips 

#brandingidentity #brandinginspiration 

#merkstrategie #positionering 

#zichtbaarheid #merkidentiteit 

#sterkmerk #eenmerkdatklopt 

Share this Post