Welcome to the darkside

MAAND VAN DE REBEL | deel 6 | TR-IBU.NL

Eens even kijken of jij deze herkent… Columnisten die forse uitspraken doen in de media? Zoals Prem Radhakishun die over Geert Wilders roept dat hij een “gestoorde dictator” is. Of Ebru Umar die jaren geleden “Klote Marokkanen. There. I said it. Onopgevoed tuig. Waardeloze ouders. Schande voor hun moeders. Drama voor ons burgers” op haar Twitter account gooide.

Het zijn de schreeuwerige oneliners van de rebel, die zich niet de mond laat snoeren. Van de daken schreeuwt hij, dat wat er niet deugt in zijn ogen. Soms lijkt het wel of hij alleen maar op een shock-effect uit is. Niet omdat het per se waar is wat hij roept, maar omdat het kan! Nederland heeft vrijheid van meningsuiting toch hoog in het vaandel? Dan zal de rebel er gebruik van maken ook!

Daarbij kan de rebel nog wel eens uit het oog verliezen hoe ver hij kan gaan. Een beschuldiging van kindermisbruik aan het adres van een TV-recensent zorgde ervoor dat Prem in 2010 bij De Wereld Draait Door werd weggestuurd. 

Zou hij het erg hebben gevonden? Deze columnisten zijn uit op ontwrichting, willen met hun disruptieve gedrag mensen aan het denken zetten. Ons niet als makke lammetjes alles voor zoete koek laten slikken. En wij? Wij horen het aan en hebben er zo onze eigen mening over. Die dark side lijkt ons vooral heel vermoeiend. De rebel zet ons zeker aan het denken. Wij zien het allemaal niet zo zwart-wit en kunnen zijn tirades meestal wel relativeren. Wij kiezen er gewoon voor om sommige dingen links te laten liggen. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ook dat wat je liever weg wilt hebben. 

Herkenbaar? 

Als jij een rebel bent, en wilt weten hoe je jouw drive wél kunt inzetten als kracht in je merk, ben je bij TR-IBU aan het goede adres. Je aantrekkingskracht wordt magnetisch met #eenmerkdatklopt. Durf jij de test te doen op https://www.tr-ibu.nl/native_brand_test/

#tribu #brandarchetypes #nativebranding 

#archetypes #debesteversievanjezelf 

#antropoloog #antropologie #antropology 

#personalbrand #ondernemerschap #ondernemer 

#entrepreneurbranding #brandingtips 

#brandingidentity #brandinginspiration 

#merkstrategie #positionering 

#zichtbaarheid #merkidentiteit 

#sterkmerk #eenmerkdatklopt 

Share this Post