Full color

Wauw! Wat een verschuiving in de wereld van kindertekeningen! Het Braziliaanse merk Pintkor ontwikkelde – passend bij de discussie die ook in Nederland terecht wordt gevoerd – een range van 24 huidskleuren in zijn kleurkrijtjesserie. 

It makes you wonder. Waarom waren rose en donkerbruin de enige mogelijkheid om tijdens het tekenen een huidskleur aan te brengen? Dat moest anders, dachten ze hier. 

Hiermee stellen ze ouders en leraren op een laagdrempelige wijze in staat om rassengelijkheid te bevorderen. De kleuren zijn zorgvuldig geselecteerd om de raciale diversiteit van de Braziliaanse bevolking weer te geven. Ze maken het mogelijk om van lichtbeige tot verschillende tinten bruin en zwart de huidskleur van mensen te kleuren. Dit is toch fantastisch!

Hiermee zet dit merk zich wereldwijd op de kaart, want waarom had geen van zijn collega’s hier ooit aan gedacht? Zo simpel, maar erg doeltreffend weet Pintkor een taboe te doorbreken. A rebels with a cause dus, en daar houden we wel van bij TR-IBU!

#inspiratie #doenwatklopt 

#tribu #tribe #branding #identity 

#pintkor #revolutionair #huidskleur #rassengelijkheid

#brandingidentity #brandinginspiration 

#merkstrategie #positionering 

#zichtbaarheid #merkidentiteit 

#sterkmerk #eenmerkdatklopt 

Share this Post