Throw glitter into today’s face

MAAND VAN DE CLOWN | deel 4 | TR-IBU.NL

Je kind ernstig ziek. Het is de nachtmerrie van alle ouders. Als je kind dan toch in het ziekenhuis ligt, wil je als ouder niets liever dan de pijn wegnemen. Het leven wat lichter maken en de grote zorgen van zo’n klein mens op jouw schouders leggen. Je hebt er alles voor over om je kind te zien lachen. Alle ellende even laten verdwijnen, al is het maar voor een paar minuten. De Cliniclowns hebben deze oerwens meer dan begrepen.

Ieder kind houdt ervan om te lachen! Clowns helpen ze daarbij. Daarom zie je ze ook zo vaak op kinderfeestjes en vrijmarkten. Dolle pret, onbezorgd en onbedaard lachen om stommiteiten! Cliniclowns brengen dat gevoel het ziekenhuis in.

Met hun bezoek aan ernstig zieke kinderen, laten ze kinderen weer stralen. En niet alleen zieke of gehandicapte kinderen, ook demente ouderen brengen ze een bezoek. Door oprecht contact en verbeeldingskracht verlichten ze het soms zware leven van deze mensen. De clown is de perfecte entertainer, weet als geen ander hoe hij mensen bij elkaar moet brengen en zich goed te laten voelen. Gewoon door even uit de realiteit te stappen en te lachen. Leven in het hier en nu.

Deze clowns doen meer dan met humor de dag een lach geven. Ze laten de maatschappij zien dat deze kwetsbare kinderen en ouderen ook gewoon mensen zijn. Die oprechte aandacht verdienen in een respectvolle wederzijdse ontmoeting. Ze geven ons letterlijk een ander perspectief met hun bestaan. Zij hebben de titel clown meer dan verdiend!

Wil je meer lezen hoe clownmerken het leven van anderen lichter maken? Lees dan alles over de clown en zijn drijfveren op https://www.tr-ibu.nl/archetype/clown/. Benieuwd of je zelf een clown bent en wat dat voor je merk betekent, doe onze Native Brand test op https://www.tr-ibu.nl/native_brand_test/.

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes
#archetypes #branding

#abrandnewyou #debesteversievanjezelf

#identity #culture #ode #inspiratie  

#clown  #demaandvandeclown
#humor #fun #inthemoment #connect #joker

#havingfun #playful #lovinglife #cliniclowns #verlichting

Share this Post