Perfectionisme

In deze laatste post in de maand van de creator, nemen we je mee in de schaduwkant van dit archetype. Warning voor alle creators: misschien vind je het wel confronterend! Want ondanks alle geweldige artistieke en technische vaardigheden waarmee de creator een ware visionair is, heeft ook hij wel zijn nukken.  

Neem Gordon Ramsey, de chef die we kennen van TV. Een échte creator. Maar geenszins een makkelijk mens. Wie heeft hem niet al eens schreeuwend zijn personeel in de keuken zien leiden? Nog even los van dat schreeuwen, creator zijn dikwijls eigenzinnig en onvoorspelbaar. Perfectionisme en een uitgesproken oordeel over middelmatigheid zijn valkuilen voor de creator.

Ook in de ondernemerswereld stuit hij op valkuilen. Denk aan faalangst, gedreven door perfectionisme. En teveel hooi op de vork nemen, omdat het altijd beter en mooier kan. En wat dacht je van het lastig vinden om door te zetten als de startersenergie verdwenen is. Omdat er na creatie en innovatie toch zo vaak een andere fase aanbreekt. Hoe maak je die fase aantrekkelijk voor jezelf? Komt het je bekend voor? Wees gerust, je staat hier niet alleen in.

Irriteer je je aan dat voortdurend willen innoveren en verbeteren? Dan ben jij waarschijnlijk geen creator (of juist wel, natuurlijk!). Wees gerust, de maand van de creator is bijna voorbij. In april duiken we in de wereld en belevingswereld van de clown! Die kan ook met ideeën en innovaties bezig zijn, maar wel vooral in het hier en nu. De clown wil het leven van anderen verlichten en zorgen dat ze plezier hebben. Hij zorgt ervoor dat je weer in verbinding komt te staan met het kind in jezelf. Lekker impulsief, ongeremd en niet bang om eens op te vallen in de menigte. Het belooft dan ook een vermakelijke maand te worden.

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes
#archetypes #branding

#abrandnewyou #debesteversievanjezelf

#identity #culture #ode #inspiratie  

#creator #demaandvandecreator
#creativity #imagination #vision

#creatingvalue #artistic #selfexpression #gordonramsey #onvoorspelbaar #visionair #alphamannetje #ondernemer

MAAND VAN DE CREATOR | deel 6 | TR-IBU.NL

Share this Post