Designers are the new Gods

Onder het motto ‘I am what I create’ tekende zich een jaar of vijf geleden een bijzondere maatschappelijke trend af. Creativiteit, als statussymbool van de keuze. Dat onafhankelijkheid oplevert, en volgers, fans en respect. Échte influences onderscheiden zich niet door woorden, maar door hun creaties. Met hun out of the box denken, visie en verbeeldingskracht leren en innoveren zij, maken en breken zij. Creatieve ondernemers zijn de nieuwe goden.

Als er een échte creator in jou schuilt, herken jij die scheppende kracht. Die behoefte om dingen te maken, nieuwe dingen te doen ontstaan. Een idee popt op en voor je het weet, heeft het vorm gekregen. De mensen in je omgeving vragen zich af hoe je dat toch altijd doet. Jij weet echter niet beter dan dat het gewoon zo werkt.

Als je dit herkent, herken je misschien ook wel hoe je leven en je business pas echt werken als je er voldoende van die creërende kracht in kwijt kunt. Als je ruimte ervaart, en tijd neemt voor innovatie en creatie.

Waar komt dat toch vandaan? Geloof het of niet, al dat gecreëer en geïnnoveer is lijkt misschien bedoelt om te veranderen en vernieuwen maar – psychologisch bekeken – juist een manier om orde te scheppen en overzicht te creëren in een wereld die groots en overweldigend is.

Het is zoals Julie in de film Julia & Julia zegt als ze na een rotdag op haar werk besluit een chocoladetaart te bakken: “Do you know what I love about cooking? I love, that after a day when nothing’s sure – and when I say nothing I mean nothing – you can come home and absolutely know that if you add egg yolks to chocolate and sugar and milk, it will get think. It’s such a comfort.”

Wil je daar meer over weten? Lees dan alles over de creator en zijn drijfveren op de creator pagina. Benieuwd of je zelf een creator bent en wat dat voor je merk betekent, doe onze Native Brand test.

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes
#archetypes #branding

#abrandnewyou #debesteversievanjezelf

#identity #culture #ode #inspiratie  

#creator #demaandvandecreator

#julieandjulia #chocolate #cake #baking

Share this Post