True leaders don’t create followers. They create other leaders

Is dit een quote die jij aan je (virtuele) muur zou willen hangen? Dan is de kans groot dat jij een heerser bent. Lucky you! Deze maand is jouw maand, met bakken vol inspiratie over en voor de heersers onder ons op tr-ibu.nl.

Leiderschap. Het zit in je DNA als heerser. Het lijkt wel of dit pad bij je geboorte al is uitgestippeld: anderen meenemen in jouw visie en orde scheppen in de chaos. Verantwoordelijkheid nemen. Rust en stabiliteit creëren. Als geen ander kan jij het en daarom volgen mensen graag jouw voorbeeld.

Volgers. Met name iets minder ver ontwikkelde heersers* vinden het heerlijk om volgers te hebben. Volgers bevestigen hun leiderschap. Deze heersers zouden deze quote wel wíllen omarmen, maar zijn – als ze diep in hun hart kijken – bang voor concurrentie. Ze lijken sterk en overtuigd, en zijn dat ook wel. Maar ze zijn ook onzeker. Verder ontwikkelde heersers hebben daar geen last van. Zij weten wie zij zijn en wat ze uniek maakt. Zij hebben er geen enkele moeite mee om meer leiders te creëren, vrezen eventuele concurrentie niet.

Leiders creëren leiders dus. Dat klinkt mooi, maar hoe doen heersers dat eigenlijk? Simpel. Door het goede voorbeeld te geven, door leiderschap en verantwoordelijkheid te nemen, maar ook los te kunnen laten en verantwoordelijkheid te geven. Door te zeggen: ik vertrouw jou dat je je eigen oplossingen vindt, en als jij doet wat je moet doen, sta ik altijd achter je.

Zeg eens eerlijk, hoeveel échte goede leiders ken je? Heb je voor ze mogen werken, hebben ze jou geïnspireerd? In business, in politiek, maar eigenlijk in uiteenlopende andere situaties komen we ze tegen. Maar ze zijn wel zeldzaam, de heersers die deze quote omarmen en ook écht leven. Hulde aan de heersers die dat kunnen!

* Ieder archetype kent verschillende ontwikkelingsfasen. Bij TR-IBU onderscheiden we drie niveaus, waarbij mensen op het eerste niveau onzekerder zijn, vaak onbewust handelen, een oordeel over zichzelf hebben en meer te maken krijgen archetypische valkuilen dan mensen die hun archetype verder ontwikkeld hebben. In het Native Brand programma zetten we grootse stappen in de ontwikkeling van je archetype. Wil je weten wat dat betekent? Neem contact op met TR-IBU https://www.tr-ibu.nl/contact/

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes

#archetypes #branding

#abrandnewyou #debesteversievanjezelf

#identity #culture #ode #inspiratie #personalbrand #storytelling

#heerser #demaandvandeheerser

#ruler #rules #leader #status #lfollowers #volgers

#controle #macht #business #ownership #richting #leadership

MAAND VAN DE HEERSER | deel 4 | TR-IBU.NL

Share this Post