Boeken: voor wereldse wijsgeren

De laatste post in de maand van de wijsgeer is er één die je wel een paar keer wilt bekijken. Dit Canadese filmpje ter promotie van lezen, legt de vinger op precies de juiste plek! Het laat zien dat je, als je boeken leest, veel meer krijgt dan alleen kennis. Het portretteert de wijsgeer op een hele wereldse manier. En daar houden wij wel van, want die kant van de wijsgeer blijft zo vaak onderbelicht!

Natuurlijk geeft het lezen van boeken, net als omgaan met wijsgeren, je antwoorden op vragen. Maar het kan er juist ook voor zorgen dat je vragen stelt die je nooit eerder stelde. Lezen verruimt je perspectief op de wereld, brengt je in contact met nieuwe werelden en mensen én kan je helpen om te ontdekken wat jouw droom is en die waarmaken.

Al gauw denken we bij wijsgeren aan wat saaie, stoffige mensen. Een beetje wereldvreemd, misschien zelfs. Of betweterig. Vastberaden om hun waarheden te vinden en te delen met iedereen. En ja, dat zijn ook wel echt de valkuilen van wijsgeren. Het maakt hem soms lastig in de omgang, en de zoektocht naar de absolute waarheid kan hem ook verlammen. Niet in actie komen, omdat hij vindt dat hij nog niet genoeg weet.

Irriteer je je daaraan? Dan ben jij waarschijnlijk geen wijsgeer (of juist wel, natuurlijk!). Wees gerust, de maand van de wijsgeer is bijna voorbij. In november duiken we in de wereld en belevingswereld van de magiër! Die kan ook met waarheden bezig zijn, maar meer in spirituele zin. De magiër is in ieder geval niet van plan te blijven wachten tot hij alle kennis heeft. Die wéét dingen gewoon vanuit zijn intuïtie en is vast van plan impact te maken. Het belooft dan ook een impactvolle maand te worden. Wij (als magiërs) hebben er alvast zin in bij TR-IBU.

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes
#archetypes #branding

#abrandnewyou #debesteversievanjezelf

#identity #culture #ode #inspiratie
#kennis #knowledge #wisdom #wijsheid #truth #waarheid

#wijsgeer #demaandvandewijsgeer

MAAND VAN DE WIJSGEER | deel 7 | TR-IBU.NL

Share this Post