Altijd een weloverwogen besluit: een ode aan de wijsgeer

Wisdom wijsgeer

 

Bij TR-IBU vinden houden we van leren, onszelf verder ontwikkelen. De afgelopen weken hebben we er een nieuwe guilty pleasure bij: TED’en. Je kent ze wel, die filmsnacks van 10 tot 20 minuten waarin deskundigen jou meenemen in hun expertise. We bingewatchen ze wat af! En uit ieder verhaal haal je, als goede luisteraar en ondernemer, iets heel waardevols voor jezelf en je eigen business. We hebben zogezegd een stiekeme crush op de wijsgeer en daarom is het nu tijd voor een ode aan hem!

Er zijn voorbeelden te over. Onze toen nog jonge Francien kwam de wijsgeer al tegen als de docent die begreep dat een kritische vraag een kans is om iemand iets écht te leren. Wereldwijd vind je ze terug als expert op het podium van TED of bijvoorbeeld als bedrijfsadviseur. Voor de allerkleinsten is Sesamstraat een echt wijsgeermerk. Spelenderwijs neemt het programma kinderen mee in de wereld van leren door probleemoplossingen en patroonherkenning in hun programma te verwerken. Je kan je kind op dat tijdstip met een gerust hart televisie laten kijken, want dit programma fungeert als een baken. Ze maken de wereld een stukje duidelijker voor de kleinsten onder ons. Een vertrouwd gevoel! In een tijd waarin fake news regelmatig langskomt, helpt NRC met NRC Next zijn lezers aan (achtergrond)informatie en met eigen interpretaties.

De wijsgeer helpt ons bij het maken van rationele keuzes, gebaseerd op onderzoek. Liever niet teveel in Jip en Janneke taal, want de wijsgeer schat zijn klanten op waarde. Vrij en kritisch denken staat bij hem hoog in het vaandel. Hij is een mentor. Met zijn objectiviteit en beoordelingsvermogen kan hij mensen goed inschatten en die betrouwbaarheid voelt als een veilige haven. Wat een heerlijk gevoel dat we op hem kunnen leunen. De spirituele wijsgeer gebruikt een soort mystieke kracht om de waarheid te zien en te vertellen, vanuit een hoger bewustzijn of alternatief perspectief. Zo interpreteert hij de betekenissen en verbindt hij patronen om de waarheid te ontdekken.

Zijn in jouw bedrijf of organisatie kennis en waarheid topprioriteit? Ontleen je je bestaansrecht aan expertise en het delen van informatie met anderen? Dan is het waarschijnlijk dat je een wijsgeer bent. Wil jij weten of dat ook echt zo is? Doe dan nu meteen onze impactvolle Native Brand test. En ontdek – juist deze maand* – wat TR-IBU voor je kan betekenen bij het creëren van jouw authentieke, sterke Native Brand.

* in de maand van de wijsgeer biedt TR-IBU aan alle wijsgeren het Native Brand programma met een grote extra! Stap je in oktober als wijsgeer in? Dan krijg je niet alleen het Native Brand programma en jouw eigen Native Brand strategie, maar ook nog eens TR-IBU’s Native Brand scan (twv 2500 euro) cadeau. Met deze scan maak je de best mogelijk start met de implementatie van jouw kersverse strategie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes
#archetypes #branding

#abrandnewyou #debesteversievanjezelf

#identity #culture #ode #inspiratie
#kennis #knowledge #wisdom #wijsheid #truth #waarheid

#wijsgeer #demaandvandewijsgeer

MAAND VAN DE WIJSGEER | deel 5 | TR-IBU.NL

Share this Post