Twee levens?

Ik zit vandaag samen te werken met Suzanne Pepping van Hartgroeien.nl. Hartgroeien en TR-IBU delen iets bijzonders. Beide bedrijven helpen mensen namelijk met #doenwatklopt. Zojuist hadden we een bevlogen gesprek, en daar komt iets uit dat ik gewoon MOET delen.

Het gebeurt ons zo vaak. Dat we mensen spreken die wéten dat ze niet aan het doen zijn wat klopt. Beter gezegd: mensen die weten DAT ze iets groots, unieks te brengen hebben, maar er maar niet bij kunnen komen WAT dat dan is. Steeds als ze het willen pakken, vliegt het weg. Ze worden geleefd door hun dagelijkse werkzaamheden en hun zorg om de volgende opdracht, functie of verkoop. Ze zijn misschien zelfs bang. Om kwetsbaar te zijn en te falen. Maar ook om te ontdekken hoe groot hun succes kan zijn. “Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure” zei Marianne Williamson er al eens over.

Wat is het soms toch hartverscheurend om de worsteling van die ander te ervaren en te weten hoe simpel het antwoord eigenlijk is.

Zo sprak ik deze week Elise. Deze naam is fictief, want in de afgelopen tijd spraken Suzanne en ik heel veel Elises. Daar ging ons gesprek zojuist ook over. Elise is ondernemer, nog niet zo lang. Zij nam een tijdje terug de dappere keuze om haar eigen bedrijf te starten. Het loopt, er zijn klanten. En er zijn ideeën. Maar er zijn vooral ook zorgen. Zorgen om het binnenhalen van de volgende klant, om het aanbieden van het juiste product en de juiste dienst, om het onconfortabele netwerken zonder écht te weten wat nu eigenlijk je aantrekkingskracht is. Ik luister naar haar verhalen, en stel vragen. En ik voel – met al mijn zintuigen – de potentie die in deze dame verscholen ligt. En ik weet – en zij weet het ook – dat ze écht naar binnen moet gaan. Niet om te zoeken, maar om te vinden. Om vanuit daar de meest krachtige beweging ooit naar buiten te maken, namelijk de beweging die klopt en unstoppable is. De oerknal, van waaruit al het bovenstaande ineens geen issue meer is. Ik weet dan het erin zit. En dat het eruit moet. En zij ook. Maar dan schiet dat stemmetje weer in haar hoofd: “Eerst moet ik de volgende opdracht binnenhalen, dan kan ik investeren in mijzelf.” Ik zie de interne strijd, en spiegel het. Maar zij moet kiezen. Ze gaat ook kiezen. De vraag is alleen voor wat? Ik moet loslaten, vertrouwen en afwachten.

Daarna spreek ik Anne, klant van TR-IBU, die dus al koos om te investeren in zichzelf. Die haar recente keuze om weg te gaan bij haar job, op LinkedIn publiek maakte met de meest indrukwekkende quote die ik in tijden las.

‘We have two lives, and the second begins when we realize we have only one.’

Anne’s post werd tigduizenden keren bekeken. En niet zo gek. Want dit is het dus PRECIES!!! Dit is wat ik weet, wat Suzanne weet, en wat al die andere mensen weten die kozen voor zichzelf. Wat moet er gebeuren voordat we écht besluiten om te starten met ons tweede leven? Een nare ziekte, een sterfgeval, een ernstige burnout? Wat een verlies van energie, tijd, aandacht en vooral… impact!

Dit verhaal is dus eigenlijk een oproep. Aan iedereen die nu beseft dat hij zijn eerste leven leidt, en er vanuitgaat dat er een tweede is. Maak (alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft!) voor één keer een dapperder keuze dan je ooit maakte! Maak de keuze die je weet dat je moet maken. Kies ervoor om jouw unieke potentie en vermogens te vinden. Ontdek wat klopt voor jou! En ga daarmee de wereld in, maak impact, raak mensen. Is het spannend? Nou en of? Voelt het oncomfortabel? Absoluut. Willen wij ooit nog anders? Dat kunnen we niet eens! Life is too f*cking short to wait any day longer. Dus doe het! Nu! Met Hartgroeien, met TR-IBU of met iemand anders die je hierbij helpt. I don’t care. Maar DOE het in vredesnaam, en niet alleen!

Weten wie Suzanne is? Check www.hartgroeien.nl.

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes #archetypes #branding #authentiek #authenticity

#abrandnewyou #debesteversievanjezelf #identity #culture

#doenwatklopt #hartgroeien #tweelevens #kies #choose #decide #kiesvoorjezelf #you #nuofnooit #nowornever

#truth #potential #power #wisdom #waarheid #potentie #kracht #wijsheid

Share this Post