De rebel in beeld

Heerlijk hè? Dat rauwe randje dat de rebellen hier laten zien? Ieder van ons heeft een wilde kant. De rebel spreekt ons precies daarop aan. Hij triggert onze diepgewortelde wens om ons nergens aan te conformeren, om rebels te zijn. De rebel legt bestaande normen naast zich neer en zoekt zelfs naar manieren om ze te vernietigen. Dat kan politiek zijn, maar ook religieus, cultureel en maatschappelijk. De rebel kan schokkend en zelfs wreed zijn, maar ook vreedzaam. In your face, maar ook subtiel en onderhuids. Bekende rebellen uit de geschiedenis zijn Che Guevarra en James Dean, maar ook Martin Luther, Mahatma Ghandi en Vladimir Lenin. Meer recent herken je de rebel in mensen als Bart de Graaff en Richard Branson. Wat ze zo aantrekkelijk maakt voor ons, is hun lef en brutaliteit om tweehonderd procent te gaan voor dat ene visionaire doel dat nog niet iedereen begrijpt. We hoeven écht niet te zijn zoals zij, maar als we een klein beetje van hun dapperheid en commitment konden overnemen…

Get the picture? Dan begrijp je dat het rebel archetype past bij maatschappelijke organisaties. Maar vergis je niet, de rebel heeft duizend gezichten, hij komt dan ook voor in uiteenlopende branches. Meer over de rebel lezen? Dat kan hier.

*Het rebel archetype is een van twaalf psychologie-onderbouwde archetypen. Alle écht succesvolle merken kennen zichzelf en hun charme. Ze bouwen hun merk vanuit hun specifieke archetype. Hier op de website kun je gratis jouw archetype ontdekken met de Native Brand test.

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes #archetypes #branding #abrandnewyou #debesteversievanjezelf #identity #culture #merk #merkstrategie

#rebel #demaandvanderebel #ode #portraits #portretten

#entrepreneur #ondernemer #antropoloog #anthropology

Share this Post