Exist on your own damn terms

Is dit een quote die jij aan je (virtuele) muur zou willen hangen? Dan is de kans groot dat jij een rebel bent. Lucky you! Deze maand is jouw maand, met bakken vol inspiratie over en voor de rebellen onder ons op tr-ibu.nl.

Wist je bijvoorbeeld al dat de rebel ook wel bekend staat als activist, revolutionair of dissident?

In de 20e eeuw zagen we heel wat dissidenten, bijvoorbeeld in landen waar inwoners van een communistisch land zich verzetten tegen het regime. Maar regimes zijn niet alleen communistisch.

Eén van de meest recente dissidenten is bijvoorbeeld Edward Snowden. Deze voormalige CIA werknemer en systeembeheerder van de NSA werd in 2013 wereldwijd bekend als klokkenluider van de afluisterpraktijken van de NSA. Snowden is de rebel ten voeten uit: de regels van het spel veranderen, door documenten aan journalisten te verstrekken en de wereld op haar grondvesten doen schudden.

En regimes zijn zelfs niet altijd politiek. Wat dacht je – nog recenter – van de data die Facebook doorverkoopt aan derden? Voormalig werknemers van Cambridge Analytica deden een boekje open over de data misbruik die het bedrijf door middel van Facebook verkreeg. Dit zorgde voor een massale boycot van Facebook.

De rebel wil zijn leven op zijn eigen manier inrichten en bepaalt zijn eigen regels. Bestaande regels zijn er om gebroken te worden en daarmee is de rebel een revolutionair die de één inspireert en de ander juist met zijn gedrag afstoot. En die sterke meningen die ‘de maatschappij’ over hem vormt, dat is precies wat hem drijft. Het gedrag van de rebel valt buiten de norm en daarmee valt hij op en zo kan hij zijn boodschap verspreiden! “Exist on your own damn terms.”

Met deze rebellen in je achterhoofd, komt er bij jou ook vast wel een rebelse quote op. Deel hem met ons, want bij TR-IBU zijn wij dol op rebellen die niet alleen grenzen opzoeken, maar ook gewoon schaamteloos overgaan!

Ben jij een echte rebel? Of juist niet? En wil jij weten wat dat betekent voor jouw merk? Doe dan hier onze Native Brand test en lees hier alles over de rebel.

#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes #archetypes #branding #abrandnewyou #debesteversievanjezelf #identity #culture #merk #merkstrategie

#rebel #demaandvanderebel #ode

#bevrijding #shockandawe #liberation #society #dissident #snowden #facebook #CIA #NSA

#entrepreneur #ondernemer #antropoloog #anthropology

Share this Post