01|03|’18 Stralend als de zon

Vorig jaar werd ik veertig. Van mijn lieve vriendin Janneke kreeg ik een kettinkje met een zonnetje. Met de boodschap: “Jij bent de laatste jaren net zo stralend als de zon. Wat een rijkdom dat je jouw energie om je heen verspreidt.” Het kettinkje draag ik sindsdien altijd en overal. Net als de prachtige woorden van Janneke, die ik voor altijd opsloot in mijn hart.

Ze resoneren na. En deze week vielen er zomaar een paar puzzelstukjes in elkaar. De afgelopen maanden is er namelijk iets bijzonders aan de hand. Het lijkt wel of iedere ondernemer die ik spreek voor mijn Native Brand programma bezig is met hetzelfde thema.

Het is een indrukwekkend thema, dat gaat over je eigen grootsheid ontdekken. Over je niet langer klein laten voelen door de buitenwereld, door verwachtingen van anderen. Maar ook niet door je eigen angst om te falen of – soms enger nog – te slagen. Want, Marianne Williamson schreef het treffend in haar gedicht, dat is waar het over gaat:

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness, that most frightens us.
We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?
Actually, who are you not to be? You are a child of God.
Your playing small doesn’t serve the world.
There’s nothing enlightened about shrinking
so that other people won’t feel insecure around you.
We are all meant to shine, as children do.
We were born to make manifest the glory of God that is within us.
It’s not just in some of us; it’s in everyone.
And as we let our own light shine,
we unconsciously give other people permission to do the same.
As we’re liberated from our own fear,
our presence automatically liberates others.

Vergis je niet, dit thema speelt bij álle ondernemers. Groot, klein, oud, jong, man en vrouw. Deze week ontdekte ik dat het niet toevallig is dat dit thema – en zelfs letterlijk dit gedicht – keer op keer terugkomt.

Sinds ik ben gestopt met me laten leiden door angst, sinds ik me bewust ben van mijn ‘bedoeling’, ik volledig vertrouw op mijn intuïtie en ik niet langer bescheiden en terughoudend ben als ondernemer, gebeurt er iets magisch. Ik ben meer mezelf dan ooit* en mensen voelen dat. Oprecht en authentiek, maar dus ook krachtig en stralend, voer ik betekenisvolle gesprekken, maak ik impact op anderen. Zonder enige moeite. En het mooie? Met mijn Native Brand programma help ik andere ondernemers om precies dát ook te doen. “We give other people the permission to do the same.” Precies zoals Janneke zei.

Op www.tr-ibu.nl lees je hoe ik dat doe. Langzaam ontstaat er een tribe van Native Brands. Welkom!

* Een oude vriendin zei: “Ik zie weer de brutale Francien van toen je zestien was!”

#entrepreneur #ondernemer #antropoloog #anthropology #tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes #archetypes #branding #abrandnewyou #debesteversievanjezelf #identity #culture #impact #leavingamark #womanonamission #creatingatribe #magic #gogogo #gohardorgohome #aplancomestogether #allesklopt #iloveit #shine #stralen #zon #sun #beaming #impact #moeiteloos #bedoeling

Share this Post