01|12|’17 Finding YOUR magic!

Als je een product ontwikkelt dat honderd procent van jou is, is het heel kwetsbaar om ermee naar buiten te treden. Je wéét heus wel dat het groots en waardevol is, maar ergens popt toch de gedachte op: wat nou als niemand het wil hebben? Dat voelt als: dan wil niemand mij hebben. 

Ik had dit toen ik een paar weken geleden mijn Native Brand programma* de wijde wereld in gooide. Voorzichtig – want ik ben achter de schermen nog hard bezig om alles af te maken – stuurde ik één mail aan een groepje mensen in mijn eigen netwerk en plaatste ik één Facebook post in een groep met ambitieuze ondernemers. 

Wat mij overkwam, had ik niet durven dromen! Meer dan duizend mensen vulden op mijn site de Native Brand test in, en dik vijfhonderd daarvan gaven aan dat ze meer willen weten over mijn programma. Ik voerde talloze kennismakingsgesprekken met geïnteresseerden en startte het programma met een aantal ondernemers die (net als ik!) niet konden wachten. Ik werd zelfs al een aantal keer benaderd door andere ondernemers die met me mee willen doen! Ik werk me de pleuris en heb tonnen energie! 

En dan heb ik nog niet eens over hoe tof het is om te werken met mijn klanten! Ik stuiter letterlijk door de dagen heen. Ik geniet van de feestjes van herkenning die zij ervaren tijdens het programma, van de toffe gesprekken die we voeren. Ik zie en voel en hoor dat hun ogen écht opengaan, dat zij opnieuw (of voor het eerst) ontdekken wat hun onderscheidt van anderen. En ze groeien! Het werkt echt, het klopt!!! Met grote trots en een beetje verlegenheid ontvang ik dan ook bijna dagelijks hun mooie, gemeende complimenten en woorden van dank. 

Wat ik hiervan leerde? Het loont om alles te geven wat je in je hebt. Om niet terughoudend te zijn. Om dicht bij jezelf te blijven, te gaan staan voor jezelf, je eigen overtuigingen en kwaliteiten. Om ondanks angst en beperkende gedachten gewoon te gáán. Om keihard van waarde te zijn voor anderen. En vooral: om te genieten van het avontuur!

Ikzelf én mijn klanten ervaren dus dat het waar is. Mensen kopen geen producten of diensten. Ze kopen relaties, verhalen en magie. Maar dan wel authentieke. Met andere woorden: mensen kopen wie jij bent!

Weet jij wat jij de wereld te brengen hebt, los van je product of dienst? Als je het leuk vindt, ontdekken we het samen in mijn Native Brand programma

* Mijn Native Brand programma is alles wat ik de wereld te bieden heb. Het gaat over identiteit, reason of being (of: zingeving) en authenticiteit, over ideale klanten en maatschappelijke trends, over communicatie in beeld en woord. Over branding dus, van binnenuit. Het is hoe ik werk en leef en altijd heb gewerkt en geleefd. Ik stop(te) er – naast mijn ziel en zaligheid – al mijn antropologische, visuele en communicatieve expertise en intuïtie in. En vooral: mijn magie!

#entrepreneur #ondernemer
#antropoloog #anthropology
#tribu #tr_ibu #tribe #nativebranding #brandarchetypes #archetypes #branding
#abrandnewyou #debesteversievanjezelf
#identity #culture

#magic #gogogo #gohardorgohome #aplancomestogether #allesklopt #iloveit #changetheworld #intention

Share this Post